Waarom is afvallen zo #VetLastig?

Obesitas en afvallen, hoe zit dat?

 

Je hebt vast al heel vaak gehoord dat je alleen kunt afvallen bij obesitas als je minder gaat eten en meer gaat bewegen. Want minder calorieën tot je nemen en meer calorieën verbruiken betekent ten slotte gewichtsverlies.

Maar hoe kan het dan toch zo zijn dat sommige mensen alles kunnen eten en niet aankomen? Terwijl anderen verschillende diëten of afslankprogramma’s proberen, veel sporten, en toch geen gewichtsafname zien?

 

Jouw vetstofwisseling
Waar vind ik de juiste hulp?

 

Bekijk het webinar met internist Mariette Boon en therapeute Floor van der Steen, waarin je goede uitleg krijgt over de vethuishouding in je lijf.

Helaas is afvallen dus veel complexer en is het belangrijk met een arts te kijken naar de oorzaken van jouw gewicht om succesvoller gewicht te verliezen.

 

Waar vind ik de juiste hulp?

De eerste stap is praten met de huisarts of een andere vertrouwde arts. Er komen steeds meer hulpprogramma’s en behandelingen voor mensen met overgewicht. Vergelijk het met stoppen met roken, daar was eerst niet veel voor, nu is er veel meer. De verzekeraar vergoed nu ook de GLI coach (Gecombineerde Leefstijl Interventie), die is opgeleid om je te helpen. Als dit onvoldoende helpt kan de arts medicatie voorschrijven of je helpen door te verwijzen naar een specialist of kliniek.

Check jouw persoonlijke situatie

Welke oorzaken hebben invloed op obesitas?

Hoe pak je het aan?