Obesitas is een groot (maatschappelijk) probleem en heeft een goede aanpak nodig. Het start met een beter begrip en kennis over obesitas in Nederland. Dat gaan we testen en peilen in de enquête #Vetlastig, een initiatief van Mariëtte Boon, specialist in vetstofwisseling in samenwerking met Stichting Over Gewicht, Vital10 en Goodlife Pharma. Doe mee!

Dr. Mariëtte Boon, specialist in vetstofwisseling
(onderzoeker en internist in opleiding aan het Leids Universitair Medisch Centrum):

“Door meer kennis over ons lichaamsvet kunnen we overgewicht en obesitas beter bestrijden. Deze enquête is een geweldig initiatief om het Nederlands publiek hier meer bewust van te maken. Ook geeft de enquête ons duidelijkheid waar mensen met obesitas mee geholpen zijn.”

Obesitas is een chronische ziekte waarbij overmatig vet zich opstapelt in het lichaam. Afvallen is vaak lastig en behandelingen zijn soms nodig. Wat weten Nederlanders eigenlijk over obesitas en hoe gaan ze ermee om en hoe kijken ze er tegenaan? Met de inzichten van deze enquête kan een volgende stap gezet worden om obesitas beter aan te pakken in Nederland. En je leert er gelijk wat van als je meedoet!

#Vetlastig is een kennisquiz en peiling onder de Nederlandse bevolking.
Het format is vergelijkbaar met dat van de TV quiz De Slimste Mens en bestaat uit drie rondes voor alle deelnemers:

1De kennisquiz: Wat weet jij over obesitas in 12 vragen?
2Eens of oneens: stellingen rondom vooroordelen
3Feit of fabel: korte video clips met stellingen van experts en ervaringsdeskundigen op het gebied van obesitas en gezondheid

En een ronde voor mensen met obesitas om te achterhalen wat nodig is om hen te helpen:
4Vragen: Hoe kijk jij aan tegen je obesitas? Wat gaat jou helpen?

#Vetlastig wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Over Gewicht, Nederlandse Obesitas Kliniek, Vital10 en Goodlife Pharma en is bedoeld voor mensen vanaf 16 jaar en ouder.